Neogotische huizenrij

Beschrijving

Neogotische huizenrij in 1906 opgetrokken naar ontwerp van architect D. Van Peteghem. Diephuizen met bakstenen trapgevels van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken. De uiterste en middelste huizen zijn geaccentueerd door overstekende windborden in plaats van een trapgevel (verdwenen bij nummer 26). Het middelste huis bezit tevens een rechthoekig balkon op de verdieping. Elke travee is gevat in een gevelhoge tudorbogige nis (zogenaamd "Brugse travee"). Rechthoekige vensters met arduinen onder- en bovendorpel, en gekoppelde blinde spits- of rondboogjes in het timpaan.

• VAN DRIESSCHE R., VERSTEGEN V., Waardevol Lokeren, Lokeren, 1977, p. 106

Auteurs: Demey, Anthony