Parochiekerk Heilig Kruis

Beschrijving

Ingeplant aan de oostzijde van de straat op de hoek van de Kapelstraat. Opgericht in 1965-1968 naar ontwerp van 1964 van M. Dessauvage.

Vrijstaand bakstenen gebouw op pijlers, met functioneel gebruik van beton. Verspringende balkvormige volumes met afgeschuinde hoek en horizontalizerende vensterregisters. Sober interieur met centraal geplaatst altaar.

Mobilair: Schilderij De Goede Herder gesigneerd E. Calluy, 1932. Houten Madonna en beeld getekend H. De Cuyder.

Voor de kerk: stenen Christusbeeld van T.-L. Blickx (1968).

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De kerk wacht anno 2017 op herbestemming en is leegstaand, met gebroken deuren en ramen. De kerk werd ontwijd in 2015 en zal herbestemd worden tot een wooncomplex.