Kapel Onze-Lieve-Vrouw van troost

Beschrijving

Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van troost, begin 19de eeuw gebouwd op rechthoekige plattegrond, met gecementeerde gevels onder zadeldakje (Vlaamse pannen) met eenvoudig smeedijzeren kruisje. Voorgevel met rechthoekige deur geflankeerd door pilasters. Geveltop als driehoekig fronton uitgewerkt met spitsbogige (lege) beeldnis en zijgevels met kleine oculus.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 48/1, 1936, p. 30.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De kapel werd circa 2009 gesloopt en vervangen door nieuwbouw met onder meer hergebruik van oorspronkelijk materiaal.

Auteurs: Jacobs, Els