Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als beschermd monument Boerenwoning

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Boerenwoning met omgeving

Beschrijving

Vroegere hoeve waarvan enkel nog het woonhuis uit de tweede helft van de 17de eeuw behouden is. Dubbelhuis met verankerde witgekalkte gevel van zes traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, voorzijde riet, achterzijde golfplaten) voorzien van twee dakvensters met rechthoekig licht onder houten latei. Schijnbaar willekeurig geplaatste rechthoekige vensters; links houten kloosterkozijn; rechts opkamer boven kelder. Eenvoudig rondboogdeurtje waarnaast een armpomp. De witgekalkte achtergevel bezit nog twee getraliede houten kloosterkozijnen. In linkerzijgevel, getoogd zoldervensters met gewitte omlijsting.

In het verlengde van het woonhuis: lager karrenkot onder zadeldak (Vlaamse pannen).

• DE GROODT A., De oude hoeven in het Land van Waas, 1955, Antwerpen, p. 45.