Burgerhuis gedateerd 1897

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met recente, klimmende dakkapel. Baksteenbouw; arduinen plint en bepleisterde muurbanden. Markant middenrisaliet en hoeklisenen. Rechthoekige vensters onder ijzeren I-latei met rozetvormige bevestigingsbouten, voorts ontlast door een getoogde strek met aanzetstenen en diamantkopsluitsteen. Rechthoekige vleugeldeur in arduinen omlijsting met gestrekte waterlijst op korte consooltjes. Friezen met panelen voorzien van kleurrijke faiencetegels. Gekorniste kroonlijst met tanden en consoles.

Linker zijgevel beraapt en gedateerd 1897.

Auteurs: Demey, Anthony