• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Twee identieke dubbelhuizen met bakstenen lijstgevel uit het vierde kwart van de 19de eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, respectievelijk Vlaamse pannen, mechanische pannen). Markerend middenrisaliet. Horizontale muurbanden van witte baksteen. Steekboogvensters met arduinen aanzet- en diamantkopsluitsteen en lekdrempels. Dito deur in magere geprofileerde arduinen omlijsting op neuten. Gevelbekroning door fries met faiencetegels en gekorniste kroonlijst op modillons (nummer 16: kunststof).

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Oorspronkelijk samenstel van twee identieke woningen. De rechter woning (nummer 16, voorheen 18) werd gesloopt. Hierdoor ging de ensemblewaarde verloren en is de erfgoedwaarde aangetast.

• Informatie sloop verkregen van de gemeente (13 september 2011).
Auteurs: Jacobs, Els