Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis 1859 gedateerd

Beschrijving

Boerenburgerhuis verbouwd tot twee woningen van twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen). Bakstenen lijstgevel van drie traveeën met bepleisterde muurbanden en steekboogvensters onder ontlastingsbogen met aanzetstenen en diamantkopsluitsteen. In laatste rechter travee, rechthoekige deur met arduinen omlijsting met gestrekte tussendorpel, dito waterlijst op slanke gecanneleerde consoles, een latei met jaartal 1859; prachtige deurwaaier met ijzeren tracering en origineel gekleurd glas. De achtergevel met sporen van een verminkt kruisvenster verraadt een nog oudere 18de-eeuwse kern. Achterop het erf zijn stallen uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw omgebouwd tot autoboxen.

Auteurs: Demey, Anthony