Beschrijving

Open hoeve bestaande uit woonhuis, koetshuis en recente schuur. Deels met gras begroeid erf met bomen aan de straat. Verankerd bakstenen woonhuis van één verdieping en zeven traveeën onder mank zadeldak (nok loodrecht op de straat; voorzijde golfplaten, achterzijde mechanische pannen en kunstleien). Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en latei onder een gebogen strek; sporen van duimen aanwezig. Rechts vensters verhoogd boven de kelder met twee rechthoekige keldervensters. Rechthoekige deur met arduinen omlijsting, voorzien van neuten en op de fries 1865 gedateerd en gesigneerd met volgende initialen JFW (Jozef Frans Weemaes) en MCV (Maria Clothilde Verhulst) zijnde de toenmalige eigenaars die onder meer de voorgevel met rode baksteen hebben laten bekleden.

Gevelbekroning door middel van bepleisterd entablement met houten kroonlijst. Zijgevels van gele baksteen bezitten aandaken en muurvlechtingen, wijzend op een oudere kern. De zijgevel aan de straatzijde bezit een beraping met jaartal 1908, en is doorbroken door twee uilengaten. Haaks op deze gevel, bakstenen aanbouwtje onder lessenaarsdak (mechanische pannen); beraapte muren waaronder sporen van gele baksteen zichtbaar zijn. Tegen de achtergevel is het woonhuis uitgebreid met een lagere aanbouw van drie traveeën met getraliede, beluikte, rechthoekige vensters met houten latei en onderdorpel.

Ten zuiden, parallel aan en tegenover het woonhuis: bakstenen koetshuis uit de tweede helft van de 19de eeuw te dateren, afgedekt met zadeldak (mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen onder I-lateien met erboven halfronde lichtopeningen. Kleurig accent verkregen door hoekdammen, architraaf en vensteromlijstingen van blauwe papensteen. Zijpuntgevels met windborden. De grote recente schuur ten noordoosten vervangt een oudere constructie op die plaats.

Auteurs: Demey, Anthony