Hoeve in U-vorm

Beschrijving

Eenvoudig U-vormig hoevetje met deels gekasseid en geplaveid erf. Opzij rechts, ijzeren ingangspoort. Aan de straatkant, boerenhuis met één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw. Verankerd gebouw van baksteen op gecementeerde plint. Erfgevel met acht traveeën, afgelijnd door middel van kwartholle bepleisterde kroonlijst. Voorheen beluikte, rechthoekige vensters in arduinen omlijsting met sponning, onder segmentboogvormige ontlastingsbogen. Rechthoekige deur met dito lijst. Straatgevel met vijf kleine rechthoekige vensters in omlijsting van natuursteen. Zijgevels met muurvlechtingen en aandaken op schouderstukken, rechts, rechthoekige vensters in natuurstenen omlijsting. Onbelangrijke recente aanhorigheden.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle