Herenhuis met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Herenhuis met gedecapeerde neoclassicistische lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, asbestleien), in de tweede helft van de 19de eeuw te situeren. Horizontaliserende plint en puilijst (arduin) en bepleisterd hoofdgestel. Licht vooruitspringende deurtravee, poorttravee en linker hoekpilaster, onderaan gemarkeerd door bossagewerk. Rechthoekige vensters op de begane grond, getoogd met lekdrempels op consoles op de bovenverdieping. Rechthoekige vleugeldeur in geprofileerd arduinen beloop; erboven rechthoekige houten erker op consoles; deurtravee voorts geaccentueerd door driehoekig fronton boven de kroonlijst. Gevel beëindigd op gelede architraaf, fries met trigliefen en gekorniste kroonlijst met tanden en klossen.

Auteurs: Demey, Anthony