Burgerhuis in neorococostijl

Beschrijving

Breed enkelhuis naar ontwerp van R. Van Dyck (inscriptie plint), volgens de kadastrale gegevens uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Natuurstenen lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen.

Geblokte gelijkvloerse verdieping van arduin. Horizontale markering door geprofileerde kordons en doorlopende lekdrempels. Fries met spiegels onder houten kroonlijst op klossen. Benadrukte derde bouwlaag met balusters onder de vensters en met als derde travee een erker onder bekronend balkon met gebogen ijzeren leuning. Steekbogige vensters in geprofileerde omlijsting met rocaillesluitsteen, rondbogige dakvensters, onder meer het rijker uitgewerkte balkonvenster. Sobere neorococodecoratie, voornamelijk voor de geaccentueerde derde travee. Begane grond met recente winkelpuien.

Auteurs: Steyaert, Rita