Kapelanie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapelanie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Wulveringem

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteel Beauvoorde: omgeving

Beschrijving

Voormalige kapelanie, thans conciërgewoning van het kasteel Beauvoorde. Alleenstaand huis op hoek bij Wulveringemstraat, rechts van toegang met hek tot vermeld kasteel, ten noordoosten van de kerk. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder kort overstekend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit eind 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevel. Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei. Kozijnvensters met grote roedeverdeling en schuiframen; licht geprofileerde wisseldorpels en luiken op de begane grond. Kozijndeur met tweedelig bovenlicht en gestrekte tussendorpel.

Links, laag aanbouwsel onder aanleunend lessenaarsdak (Vlaamse pannen). Rechthoekige kozijndeur.

Rechts, tuinmuur met vlakke steunberen.