Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom verhard erf. Tuintje met bakstenen hekpijlers voor het boerenhuis op lage terp. Ten westen, met bomen afgezoomde rest van omwalling. Verharde erfoprit; toegang met hek.

Ten noordwesten, boerenhuis met vijf traveeën + rechts een opkamertravee van één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (mechanische pannen), van 1856 volgens muurankers in rechter zijpuntgevel. Getraliede rechthoekige kelderopening met houten bolkozijn verdiept in getoogde omlijsting, onder de opkamer. Houten Mariakapelletje links van opkamer. Rechthoekige muuropeningen met strekse latei. Beluikte kozijnvensters met kleine roedeverdeling en schuiframen; opkamervenster met houten bolkozijn. Kozijndeur met smal vierdelig bovenlicht en gestrekte tussendorpel; laag bordes. Hanggoot. Onderkelderde rechter zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen; soortgelijke kelderopening als erfgevel; aangepast zoldervenster.

Interieur: bewaarde 19de-eeuwse schouw en -huisbalk.

Ten noordoosten, nieuwe varkensstal (nok parallel aan het boerenhuis), aangepaste 19de-eeuwse dwarsschuur onder zadeldak (nok parallel aan het boerenhuis, mechanische pannen), en loods.

Ten zuiden, nieuwe garage.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi