Herberg De Draaibrug

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Draaibrug

Zogenaamd "De Draaibrug". Voormalig herberg, in gehucht nabij de Steengracht.

Breedhuis van drie traveeën links van schuur en stal + drie traveeën rechts van herberg en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse en mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde, witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Bouwnaad tussen linker en rechter gedeelte. Rechthoekige muuropeningen, voorzien van houten kozijnen; beluikte benedenvensters; blinde bovenvensters. Deur met rechthoekig bovenlicht en steektrapje. In schuurgedeelte onder meer rechthoekige laadzolder en staldeur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi