Beschrijving

Hoeve met losse, witgekalkte verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse - onder meer blauwgeglazuurde, en mechanische pannen) rondom U-vormig erf deels verhard met kasseien en thans fungerend als opslagplaats van oud ijzer. Toegangshek aan straatzijde.

Ten zuidoosten, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met lagere stal links. Boerenwoning van vijf traveeën en twee bouwlagen onder onderbroken zadeldak; oude 18de-eeuwse (?) kern met 19de-eeuws uitzicht. Hogere bedaking voor twee rechter traveeën. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken op de begane grond; beluikte vensters; deur met tweedelig bovenlicht voorzien van kleine roedeverdeling. Rechthoekige bovenvensters; houten bolkozijnen met kleine roedeverdeling. Lage stal links van drie traveeën; zelfde muuropeningen onder meer dichtgemetselde, als op de begane grond van het boerenhuis. Achtergevel; lage haakse uitbouw van oudere stalvleugel (18de eeuw?) onder zadeldak met rechts wolfseind aansluitend bij bedaking van linker stal.

Ten zuidwesten, stalvleugel onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis), uit de 18de eeuw (?). Twee klimmende laadluiken.

Ten noordwesten, 20ste-eeuws dienstgebouw met aanleunende nieuwe loods aan straatzijde.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi