Huis De gouden Poorte, restant klooster der Penitenten

Beschrijving

Vroeger zogenaamd "De gouden Poorte". Alleenstaand huis met beboomd voortuintje. Breedhuis met gedeelte uit de eerste helft van de 17de eeuw (?) rechts van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) + lager gedeelte uit de tweede helft van de 17de eeuw (?) links van drie traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak met hanggoot; hersteld in de loop van de 20ste eeuw. Baksteenbouw; verankerde linker vleugel. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korf- en tudorboogomlijstingen met afzaat; geprofileerde belopen voor linkse deur en vensters van de vleugel uit de eerste helft van de 17de eeuw. Vernieuwd houtwerk, onder meer kruiskozijnen met kleine roedeverdeling. Rechts, recente lage bijbouw van garage onder zadeldak.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi