• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning in rococostijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Veurne

Beschrijving

Oorspronkelijk twee woningen thans één burgerhuis met rococo-inslag, daterend uit het derde kwart van de 18de eeuw. Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Verankerde gele baksteenbouw boven grijsbeschilderde en gecementeerde plint. Geprofileerde bakstenen kroonlijst en puilijst. Getoogde muuropeningen in een vlakke omlijsting met oren en druiplijst; bakstenen onderdorpels, kordonvormend op de boven verdieping. Gebruik van geschaafde baksteen voor de kroonlijst en de strekken. Vernieuwd schrijnwerk naar 18de-eeuwse model: kruisramen met kleine roedeverdeling.

Interieur. Behouden balklaag bestaande uit kind- en moerbalken, laatstgenoemde voorzien van geprofileerde balksloffen. Behouden brede plankenvloer in het opkamergedeelte. Nokbalkgebinte.

Bron: Onroerend Erfgoed, Digitaal beschermingsdossier DW002325, Veurne: 18de-eeuwse panden.