Palmhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Palmhoeve

Beschrijving

Reeds aangeduid en vermeld op de "nieuwe caerte ende platte grondt der stadt ende provincie van Mechelen" van 1730 door P. Van Antwerpen. De huidige langgestrekte hoeve dateert echter van 1801 (zie wapenschild boven de deur), vermoedelijk als verbouwing van een oudere kern en werd recent gerenoveerd. Aan de oostzijde onderkelderde en verankerde baksteenbouw van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen).

Voorgevel: rechthoekige muuropeningen met bewaarde zandstenen dorpels en hoekblokken; rechthoekige deur in zandstenen omlijsting met kwarthol beloop. Derde travee met sporen van zandstenen hoekblokken van voormalige poort.

Noordgevel met getraliede opkamervensters met houten dorpels, keldergaten met zandstenen latei; rest van aanbouwsel met bewaarde zandstenen rechtstanden. Aangepast deel rechts van twee bouwlagen onder schilddak (nummer 39).