Hoeve Klokhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Klokhof

Beschrijving

Zogenaamd "Klokhof" zie opschrift van linker schuurzijgevel en centrale bakstenen klokkenruiter van boerenhuis; benaming vermoedelijk ontleend aan nummer 39. Hoeve van 1903-1904 volgens jaartal van rechter stalzijgevel, gelegen aan kanaal Veurne-Duinkerke. Sluit nog aan bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw, zie traditionele hoevetype en bouwtrant.

Lage losse bestanddelen van baksteen met muurankers onder pannen zadeldaken rondom begrint U-vormig erf met conisch hondenhok van baksteen in het midden. Ten noorden, boerenhuis van oorspronkelijk vijf (?) traveeën. Ten westen en ten oosten, respectievelijk schuurvleugel met wagenhuis, en stalvleugel. Eenvoudige baksteenarchitectuur; erfgevel van boerenhuis afgelijnd met baksteenfries. Rechthoekige en getoogde muuropeningen; gewijzigd onder meer bij boerenhuis.

Ten oosten, nieuwe loods.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi