Posterijen ontworpen door F. Schoup

Beschrijving

Zogenaamd "Posterijen", zie uithangbord. Eclectische lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, van circa 1922; gesigneerd architect F. Schoup (Nieuwpoort) in afgeschuinde sokkel. Baksteenarchitectuur, zie parementen van donkere baksteen: puilijst met overhoekse muizentand boven geometrische versiering van bakstenen in staand blokverband, profielstenen op borstwering, band met bakstenen in overhoeks staand blokverband op de bovenpenanten, kroonlijst met halfbolbeloop op tandlijst. Gedrukte rondbogige muuropeningen met geprofileerd beloop op arduinen afzaat. Rechthoekige bovenvensters onder natuurstenen (?) latei; doorgetrokken lekdrempels. Deurbovenlicht met ijzeren tracering. Gesloten balustrade met casementen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Het linker raam is vergroot en reikt nu tot de grond.