Hoeve Arbeid Adelt

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Arbeid Adelt

Beschrijving

"Arbeid adelt" confer recent opschrift. Hoeve met losse, U-vormige opstelling van de bakstenen gebouwen onder zadeldak rondom een met gras begroeid erf met siertuin.

Boerenhuis met aangepaste erfgevel, uit de eerste helft van de 19de eeuw, te oordelen naar de witgekalkte rechterzijgevel met steunbeer en de nagenoeg oorspronkelijk bewaarde zuidgevel met twee traveeën tellende linker opkamer.

Ten noorden, gewijzigde dwarsschuur (nok parallel aan huis) met behouden, witgekalkte linkerzijgevel versterkt door middel van steunbeer met versnijdingen, uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi