Herberg Au Tivoli Estaminet

Beschrijving

Voormalige herberg zogenaamd "Au Tivoli Estaminet". Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei; kozijnen met geprofileerde tussendorpel; rechter drielichtvenster met ingeschreven rondboogindeling. Verdwenen luiken bij linker vensters. Rondbogig zoldervenster in onderkelderde linker zijgevel.

• COSSEY A., Geschiedenis van Leisele in Heembibliotheek Bachten de Kupe, XII, 1977, Zingem, 1977, p. 197.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi