Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Oudlandpolders van Lampernisse

Beschrijving

Sterk aangepast 19de-eeuws boerenhuisje (nok parallel aan de straat) met voorliggende moestuin. Vrij goed bewaarde wagenberg, links van de oprit. Typisch wagenhuis onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand en ten oosten wolfseind met "koekuit" (klimmend dakvenster). Bakstenen voeling en horizontale plankenbeschieting. Lage, open aanbouwsels onder lessenaarsdak, in verlengde van de bedaking, tegen lange gevels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi