Pastorie van de Sint-Pietersparochie

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Heden Duinenhove. Voormalige pastorie van circa 1900 in neostijl; siertuin voor het huis, aan straatzijde afgezet door middel van bakstenen muurtje met hek; rode baksteenbouw; leien bedakingen; links inspringend gedeelte van drie traveeën en twee bouwlagen: muuropeningen per travee gevat in spitsboognis; rechts octogonale traptoren onder spitsbekroning; rechter gedeelte gekenmerkt door links puntgevel en rechts, uitspringende hoektoren onder gebogen schilddak; pseudotrapgevel boven inkom; gekoppelde rondbogige ontlastingsbogen opgenomen in metselverband boven rechthoekige muuropeningen; aangepaste vensters en deuren.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Op orthofoto's vanaf 2013-2015 is te zien dat het linkse gedeelte van de voormalige pastorie gesloopt is.

Auteurs: Sys, Annelien