Afspanning In de meibloem

Beschrijving

Zogenaamd" In de meibloem", voormalige afspanning, thans herberg aan baan Veurne-Ieper, met achterliggende tuin.

Alleenstaand breedhuis met links opkamer van twee traveeën + vijf traveeën en één bouwlaag onder zacht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, hanggoot), gedateerd 1808 door middel van muurankers in voorgevel. Verankerde baksteenbouw. Steekboogvormige kelderopening met getralied kozijn onder de opkamer. Voorts rechthoekige muuropeningen met strekse latei: beluikte kozijnvensters met geprofileerde tussendorpel; kozijndeur. Opschriftbord boven ingang.

Typische gelagkamer met bewaring van olmen moer- en kinderbalken, houten toonbank en glazenrek.

Tegen linker zijgevel aangebouwd stal- en schuurgedeelte onder doorlopend zadeldak: twee rechthoekige schuifdeuren links van staldeur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi