Arbeiderswoningen

Beschrijving

Alleenstaand rijtje van drie arbeidershuizen uit het eerste kwart van de 19de eeuw, elk met voortuintje en waterpomp tegen de voorgevel. Gelegen achter en ongeveer evenwijdig met huizenrij op de oostzijde van het dorpsplein.

Verankerde baksteenbouw. Drie lijstgevels met respectievelijk een rechter staltravee + vier traveeën, drie traveeën, en drie traveeën + een staltravee links, van één bouwlaag onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen) met hanggoot. Gecementeerde (nummer 25, 27) en gepikte (nummer 26) plinten. Rechthoekige vensters, gevat in getoogde omlijsting bij nummer 25; kozijnen met geprofileerde tussendorpel. Soortgelijke deuren. Kleine bijbouwen tegen de achtergevels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi