Herberg In den Engel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg In den Engel

Beschrijving

Herberg zogenaamd In den Engel (zie opschrift boven de deur), volgens F. De Ridder eertijds "Herberg Sint-Huybrecht", reeds vermeld in 1560, herbouwd circa 1608 en vanaf 1615 zogenaamd In den Engel en bestaande uit een "huysinghe, schuere, stallinghe ende ander syn toebehoerten...".

Hoekpand van twee + afgeschuinde hoek + twee traveeên en twee bouwlagen onder afgewolfd mansardedak (kunstleien) met oeils-de-boeuf, naar verluidt van 1925. Bakstenen lijstgevel met verwerking van arduin voor druiplijsten, lekdrempels en plint. Getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Bewaard café-interieur.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Mechelen/Hombeek, 1925/1.