Beschrijving

Nog deels omwalde hoeve (zie rest van wal ten noorden), midden weilanden, met willekeurige opstelling van gebouwen rondom een begraasd erf, doorkruist met bakstenen paden; boerenwoning op lage terp.

Ten noorden van erf, boerenhuis van één travee met links opkamer + zes traveeën lager woongedeelte en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met overstekende rand, hoger opgetrokken boven de opkamer. In kern opklimmend tot de 17de eeuw, te oordelen naar opkamervensters, doch aangepast in loop der tijden, onder meer noordgevel en dakvenster onder zadeldak, boven inkom. Verankerde gele baksteenbouw op gecementeerde plint. Rechthoekige kelderopening met getralied kozijn en houten latei in korfboogomlijsting, onder de opkamer. Laatst genoemde voorzien van een tot op halve hoogte beluikt, drieledig houten kruiskozijn met geprofileerde bovendorpel, kleine roedeverdeling en bewaarde beglazing, verdiept in korfboogomlijsting met kwartholbeloop op afzaat. Voorts, beluikte kozijnvensters (19de-eeuws houtwerk) al dan niet onder steekbogige ontlastingsboog. Deels aangepaste kozijndeur in vierde travee. Uitgebouwde achtergevel. Blijkbaar verhoogd linker gedeelte met beluikte kozijnvensters. Rechts opkamer met behouden, oorspronkelijk beluikt houten kruiskozijn met geprofileerde bovendorpel, in bakstenen korfboogomlijsting met kwartholbeloop (zie erfgevel). Recent aanbouwsel onder lessenaarsdak, onder laatst genoemde. Vernieuwde zijgevels.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi