• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Muurvlechtingen in rechter zijgevel wijzen op oudere kern uit de 18de eeuw, opgetrokken in de 19de eeuw. Witbeschilderde lijstgevel op gecementeerde en beschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen; behouden geprofileerde russendorpels op de bovenverdieping. Deurbovenlicht voorzien van ijzeren tracering. Binnenin, tuindeurvenster met soortgelijke tracering. Links, twee lagere traveeën van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met analoge vensters; horen eveneens bij nummer 50. Zij maakten tot circa 1900 deel uit van nummer 49 met nieuwe voorgevel en links aandak met topstuk. Laatst genoemd nummer heeft een oudere kern uit de tweede helft van de 18de eeuw waarop onder meer de witbeschilderde achtergevel met getoogde muuropeningen en de aflijnende muizentand, wijst.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi