Herberg Bij de oude soldaten Estaminet

Beschrijving

Nummer 27, voormalige kleine herberg zogenaamd "Bij de oude soldaten Estaminet" volgens verweerd opschrift van beschilderde puilijst. Twee breedhuizen, respectievelijk met enkelhuis- en dubbelhuisopstand, van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (respectievelijk Vlaamse en mechanische pannen) met houten dakkapel (plat dak), uit de 19de eeuw. Verankerde rode baksteenbouw met gebruik van gele bakstenen voor de strekse lateien van de rechthoekige muuropeningen. Beluikte kozijnvensters met schuiframen, geprofileerde wisseldorpel en grote roedeverdeling. Kozijndeuren; tweedelig bovenlicht bij nummer 27. Geprofileerde houten gootlijst op consooltjes.

Opgetekend in september 1977 en inmiddels vernieuwd houtwerk bij nummer 27.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi