Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom deels gebetonneerd erf met vaalt. Rest van omwalling achter het boerenhuis, en boomgaard ten westen.

Ten zuidoosten, boerenhuis van vier traveeën twee rechtse opkamertraveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak (Vlaamse pannen) met dakkapel, gedateerd 1779 door middel van gevelsteen boven deur (zuidoost-gevel) met volgende inscriptie: "Dit huys is gemackt door Hoorder van min Heer G. VYLHELMUS DACH op den 12 Ougst".

Huidig uitzicht grotendeels uit de 19de eeuw. Verankerde, gele baksteenbouw; bouwnaad links van opkamer. Rechthoekige kelderopening met getralied kozijn onder laatst genoemde. Zuidoostelijke gevel met rechthoekige muuropeningen voorzien van strekse lateien en kozijn; beluikte vensters, en deur met tweedelig bovenlicht. Witgekalkte erfgevel met soortgelijke muuropeningen naast rechthoekige deur en venster verdiept in korfboogomlijsting. Erfgevel recent verbonden door middel van afdak, met oorspronkelijk alleenstaand bakhuis.

Overige hoevegebouwen (20ste eeuw) zonder verdere noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi