Beschrijving

Aan de straat gelegen, oorspronkelijk omwald hoevetje met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom onverhard erf met gekasseid voetpad. Straatzijde afgezet met doornhaag, populieren en wilgen.

Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder meer twee traveeën tellende rechts gelegen opkamer, en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Vermoedelijk oude kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw met latere 19de-eeuwse aanpassingen, zie bouwnaad tussen opkamer en woongedeelte; oudere bakstenen in onderbouw van opkamer. Verankerde, gele baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen met kozijn; beluikte vensters. Getraliede, rechthoekige kelderopening onder de opkamer.

Ten oosten, stalgebouw (nok loodrecht op het boerenhuis) met resten van horizontale plankenbeschieting; zadeldak (mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons en links dakschild met golfplaten. Nieuw dienstgebouw achter het boerenhuis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi