Beschrijving

Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen) rondom onverhard erf. Inplanting op lichte glooiing ten noordwesten van de zogenaamde "Brouckmolen". Ten oosten, rest van voormalige omwalling.

Ten noordwesten, boerenhuis met drie traveeën + rechts twee opkamertraveeën en één bouwlaag onder zadeldak met kort overstekende dakrand en laadvenster, te situeren in het eerste kwart van de 19de eeuw. Witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Getraliede rechthoekige kelderopening onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen. Beluikte kozijnvensters met kleine roedeverdeling en schuiframen; geprofileerde wisseldorpel bij drie linker vensters. Kozijndeur met smal bovenlicht. Achtergevel; soortgelijke muuropeningen.

Ten zuidwesten, haaks tegen het boerenhuis aanleunend stalgebouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ten noordoosten, sterk aangepast 19de-eeuws dienstgebouw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi