Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom deels gekasseid en begraasd, deels gebetonneerd erf met centrale vaalt.

Ten noordwesten, boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type. Eén bouwlaag met twee staltraveeën links + woongedeelte van vijf traveeën en rechts twee opkamertraveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met kort overstekende dakrand en hanggoot. In kern opklimmend tot 1653 volgens jaartal in kerfsneetechniek op moerbalk in huiskamer; voorts, jaarankers 1771 in rechter zijgevel. Aanpassingen in 19de en 20ste eeuw. Gecementeerde erfgevel met schijnvoegen. Nieuwe muuropeningen, behalve bewaarde, rechthoekige opkamervensters; beluikte en getraliede kozijnen met kleine roedeverdeling. Soortgelijke achtergevel met bijbouw en gesloten opkamergedeelte. Rechter zijgevel; deels verlaagd aandak, zie behouden muurvlechtingen en schouderstukken. Rechthoekige kelderopening met kozijn gevat in getoogde omlijsting. Beluikt zoldervenster. Rechts, nieuw haaks aanbouwsel.

Ten westen, sterk aangepast stalgebouw onder mank zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, mechanische pannen).

Ten zuidoosten, grotendeels versteende dwarsschuur onder zadeldak (nok parallel aan het boerenhuis, golfplaten, mechanische pannen) met overstekende dakrand op houten modillons. In kern opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw volgens oudste jaartal 1778 in kerfsneetechniek op houten bebording van tasruimte. Resten van horizontale plankenbeschieting. Binnenin, sporen van stijl- en regelwerk met lemen vullingen; krukgebint van vijf traveeën.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi