Hoeve Hazebrouck ter Flessche van 1792

Beschrijving

Zogenaamd "Hazebrouck ter Flessche". Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen rondom gebetonneerd erf. Rest van omwalling ten zuiden. Ten noorden, vernieuwd boerenhuis behalve het Anno 1792 gedateerde (rechter zijgevel). Zuidelijke opkamergedeelte van twee traveeën; zadeldak (mechanische pannen) met kort overstekende dakrand en hanggoot; hogere nok bij opkamer. Verankerde baksteenbouw. Opkamer met rechthoekige kozijnvensters ingeschreven in getoogde omlijsting met afzaat; luiken. Soortgelijke kelderopeningen; tralies rechts. Rechter zijpuntgevel met muurvlechtingen; muurankers onder meer in de vorm van de initialen G.V. Benedenvensters als erfgevel. Rechthoekig zoldervenster gevat in vlakke klokvormige omlijsting met sluitsteen voorzien van vermeld jaartal; kozijnvenster; verdwenen luiken.

Ten oosten, sterk verbouwd dwarsschuurtje met nieuwe aanhorigheid. De overige hoevegebouwen zijn recent en onbelangrijk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi