Vrijstaande boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Meer afgelegen, alleenstaand boerenarbeidershuisje, heden buitenverblijf, loodrecht ingeplant op het kanaal; behouden pomp en waterput.

Breedhuisje van vier traveeën onder meer één travee rechts opkamer, en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), mank wegens uitbouw aan achtergevel, uit de eerste helft van de 19de eeuw (?). Witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Keldervenster onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen: beluikte vensters. Rechts aandak met muurvlechtingen en topstuk. Tegen rechter zijgevel aanleunend schuurtje onder zadeldak (Vlaamse pannen); onder meer behouden horizontale plankenbeschieting.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi