Beschrijving

Voorheen omwalde hoeve met losse bestanddelen, zonder specifiek erf; aan de straat palende boomgaard; erfoprit gemarkeerd door twee vierkante, geel bakstenen hekpijlers met piramidaal, gecementeerd topstuk en bolvormige bekroning.

Evenwijdig aan straat gelegen boerenhuis van heden één travee, links opkamer onder zadeldak(Vlaamse pennen) + vijf traveeën lager gedeelte onder afzonderlijk zadeldak met steilere helling (Vlaamse pannen) en één bouwlaag, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw, doch met in 19de en 20ste eeuw aangepaste voor- en zijgevels. Verankerde baksteenbouw; gecementeerde plint aan voorkant; aanwezigheid van "moefen" en blauwgeglazuurde baksteen in achtergevel; bouwnaad tussen opkamer en lager gedeelte, zowel aan voor- als achterzijde. Voorgevel: getoogde muuropeningen met strek; beluikte vensters; lager gedeelte vertoont dubbelhuisopstand. Deels behouden achtergevel: rechthoekig opkamervenster met beluikt houten bolkozijn en geprofileerde tussendorpel onder korfboog met kwartholbeloop, schuin boven rechthoekig keldergat met getralied kozijn in soortgelijke omlijsting; aangepaste, rechthoekige kelderopening met strek en kozijnconstructie, rechts van laatst genoemde. Rechthoekig venster met beluikt houten bolkozijn, geprofileerde tussendorpel en sporen van korfbogige ontlastingsboog, in lager gedeelte. Aanbouwsels onder lessenaarsdak, tegen achtergevel en zijpuntgevels.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi