• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met gecementeerde en geschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw; vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Hoge arduinen plint. Licht vooruitspringende linker poorttravee. Rechthoekige vensters met sierlijke rolluikkasten op de begane grond; steekboogvormig in geprofileerde omlijsting en diamantkopsluitsteen op de bovenverdieping. Analoge deur; poort zonder omlijsting maar met sluitsteen. Gevelbeëindiging door middel van gelede architraaf en gekorniste kroonlijst op tanden en modillons.

Auteurs: Demey, Anthony