Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien en mechanische pannen) voorzien van een dakkapel en vier oeils-de-boeuf. Gelardeerde bakstenen gevel op arduinen plint, in neorococostijl uit begin 20ste eeuw. Licht verhoogde begane grond. Steekboogvensters in arduinen omlijsting met versierde sluitsteen. Spiegelboogdeur in rijk geprofileerd arduinen beloop met gestrekte tussendorpel, versierde sluitsteen, gekorniste waterlijst en sierlijke ijzeren waaier (mogelijk herbruikmateriaal).

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De tuin wordt afgesloten met ijzeren hekwerk links van de woning, op de perceelgrens met de Legen Heirweg en de Burggravenstraat. Dezelfde hekken en hekpijlers zijn ook nog terug te vinden ter hoogte van Burggravestraat 8 en 10.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (19 mei 2020).
Auteurs: Jacobs, Els