• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis uit begin 19de eeuw

Beschrijving

Enkelhuis met twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak, in de eerste helft van de 19de eeuw te dateren. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel in empirestijl. Vooruitspringende linker travee met op de begane grond rechthoekige (vroegere poort-) opening geflankeerd door Ionische halfzuilen waarop een klassiek hoofdgestel rust; op de bovenverdieping rechthoekige nis tussen geblokte banden. Rondboogvensters onder waterlijsten, horizontaal over de penanten met elkaar verbonden; tot cordon doorgetrokken arduinen onderdorpels; bewaard houtwerk. Recente rechthoekige poort in rechter travee. Gevel beëindigd op gelede architraaf, vlakke fries en gekorniste kroonlijst met modillons.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De gevel was al in 1981 ontpleisterd. Het oorspronkelijke schrijnwerk werd vervangen door donkergrijze kunststoframen met aangepaste roedeverdeling.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (19 mei 2020).
Auteurs: Jacobs, Els