Hoekhuis naar ontwerp van Charles Nissens

Beschrijving

Hoekhuis met voorgevel van twee bouwlagen en vier traveeën + afzonderlijke ingangstravee, afgedekt door een mansardevormig schilddak (nok loodrecht op de straat, leien). Segmentboogvensters in arduinen omlijsting. Vooruitspringende deurtravee volgens archiefstukken in 1905 gerealiseerd door architect Charles Nissens, met spiegelbogige, rijk geprofileerde arduinen deuromlijsting op neuten en voorzien van sluitsteen, versierde zwikken, ijzeren waaier en gestrekte tussendorpel met jaartallen 1749 en 1897; erboven driezijdige erker en dakkapel met gebogen fronton en vleugelstukken.

Rechterzijgevel van vijf traveeën, analoog aan voorgevel en met driehoekig fronton met ovale oculus boven de drie middelste traveeën. Centraal smeedijzeren balkonhek.

• Gemeentelijk Archief Temse, 874.1. Bouwplans 1905.

Auteurs: Demey, Anthony