Beschrijving

Vrij groot burgerhuis met voorgevel van het dubbelhuistype van vijf traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), 19de-eeuws voorkomen doch duidelijk oudere kern (zie rechter zijgevel). Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met regelmatige travee-indeling en rechthoekige muuropeningen. Vensters in vlakke licht verdiepte omlijstingen met bewaarde duimen op de begane grond. Rechts afschuining met ezelsoor. Brede kroonlijst op zware klossen. Verankerde en deels bepleisterde manke rechter zijpuntgevel met sporen van speklagen, oorspronkelijk met twee bouwlagen doch verhoogd aan de voorgevelzijde. Voorzien van twee ovale oculi en een rondboogvenstertje met tegeldorpels, naast één travee met rechthoekige vensters.

Auteurs: Demey, Anthony