Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met winkelraam

Beschrijving

Rijhuis van 1907 naar ontwerp van architect H. Buytaert-Reynaert van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) voorzien van een getrapt dakvenster. Bakstenen lijstgevel met natuurstenen muurbanden eindigend op diamantkoppen; zware sokkel van breuksteen. Begane grond met smalle rondboogdeur onder waterlijst met sluitsteen en korfboogvormig winkelraam. Getoogde muuropeningen op de bovenverdieping ingeschreven in rondboog (deurtravee) en korfboog (venstertravee). Zwaar balkon met balustrade op consoles. Bakstenen daklijst met muizentand en houten kroonlijst op modillons.

• Gemeentelijk Archief Temse, 874.1. Bouwplans 1907/13.

Auteurs: Demey, Anthony