Neogotisch herenhuis

Beschrijving

Herenwoning in neogotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) voorzien van een centrale dakkapel. Zijtraveeën uitgewerkt als trapgevels op schouderstukken. Baksteenbouw met schaars gebruik van natuursteen, onder meer voor de afschuining van de sokkel en boven- en onderdorpels. Muuropeningen in zogenaamde "Brugse travee", in de trapgevels samenlopend in een spitsboog. Muizentandfries als geveleinde. Recentere garagepoort in drie linker traveeën.

Auteurs: Demey, Anthony

Nummer 52 bewaart een neogotische houten deur, met kenmerkende profilering en hang- en sluitwerk.

De trapgevel boven de twee linkertraveeën werd afgetopt tot de hoogte van de rechts aanpalende traveeën.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (30 maart 2020).