Pastorie Sint-Jacobusparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie Sint-Jacobusparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis van 1866, nagenoeg ter plekke van haar voorgangster uit de eerste helft van de 17de eeuw en gelegen in een ruime tuin waarvan haag en inrijhek in 1966 verwijderd zijn. Sterk gerestaureerd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Licht vooruitspringende centrale travee, vroeger bekroond door een getrapt dakvenster. Rechthoekig vlak omlijste vensters ter vervanging van de eertijds getoogde. Spiegelboogdeur in geprofileerde arduinen omlijsting; balkon op de bovenverdieping.

• VEREECKEN L., Beeldverhaal van Kemzeke, 1978, p. 17.

Auteurs: Demey, Anthony