Burgerhuis met oprit naar voormalige brouwerij Thuysbaert

Beschrijving

Enkelhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) met vorstkam, voorzien van een dakvenster met trapgevelbekroning. Verhoogde begane grond op arduinen plint. Parement van rode baksteen met verwerking van gele steen voor muurbanden en -kettingen. Rechthoekige vensters, tudorbogig ontlast, waarboven een natuurstenen waterlijst. Rechthoekig balkon boven de deur.

Rechts, gekasseide oprit naar achterin gelegen voormalige brouwerij "Thuysbaert", vermoedelijk opgericht in het tweede kwart van de 19de eeuw en stopgezet circa 1950. Dienstgebouwen in U-vorm gegroepeerd rond gekasseide binnenkoer en bestaande uit brouwerij met ingebouwde mouteest, koetshuis en paardenstallen.

Onderkelderd en verankerd brouwerijgebouw van twaalf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) en voorzien van een vierkante schoorsteen boven de tweede travee. Getoogde vensters op kelder- en zolderverdieping, rondboogvensters met ijzeren roedeverdeling op de hoofdverdieping.

Verwijderde technische infrastructuur.

Auteurs: Demey, Anthony