• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve bestaande uit woonhuis, dwarsschuur, bergschuur en kleine stal op een met gras begroeid en beboomd erf.

Woonhuis, in kern opklimmend tot de 17de eeuw, doch aangepast in de loop van de 19de en de 20ste eeuw; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verankerde en gecementeerde voorgevel (op het noorden) met beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels. Rondbogig zoldervenster in de zijpuntgevels. Eenvoudige rechthoekige deur. Achtergevel met bakstenen overhoekse muizentandlijst. Haakse achterbouw met keuken bevat nog een houten, getralied kruiskozijn en een open haard; de zoldering met moer- en kinderbalken is heden weggestopt.

Ten noordoosten en haaks op het woonhuis: grote dwarsschuur met vrij laag reikend zadeldak met brede overstek (golfplaten en Vlaamse pannen). Ten noordwesten en parallel aan het woonhuis: open bergschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen) en met houten zijpuntgevels (horizontale planken). Aan de straatzijde, eveneens parallel aan het woonhuis: kleine rechthoekige bakstenen stal onder zadeldak.

Auteurs: Demey, Anthony

De hoeve is sterk verbouwd, met verlies van erfgoedwaarden.