Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, omgeven door linden

Beschrijving

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in 1877 op kosten van de heer Berrekens van Sint-Niklaas tot voldoening ener belofte gebouwd en omringd door lindebomen. Neogotische bakstenen constructie met rechthoekige beuk van twee traveeën en driezijdige apsis; zadeldak met vierkante houten dakruiter en ijzeren kruis boven de voorgevel. Voorgevel met vooruitspringende hoekpilasters, die een gedrukte spitsboog opvangen. Het aldus ontstane spaarveld is bovenaan beschilderd met een tafereel dat de verschijning van Maria aan Bernadette voorstelt. Segmentboogdeur en spitsboogvenster.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 48/2, 1937, p. 159.

Auteurs: Demey, Anthony