Heilige Barbarakapel met geleide lindes

Beschrijving

Heilige Barbarakapel, op het kruispunt met de Kleemstraat en met vier gesnoeide linden voor de voorgevel. Bakstenen kapel met rechthoekige beuk van één travee en driezijdige apsis, afgedekt door een zadeldak (asbestleien) uit de eerste helft van de 19de eeuw. Neoclassicistisch getinte voorgevel met hoekpilasters en rechthoekige vleugeldeur met rondbogig timpaan met opdracht, geflankeerd door dunne, halfronde zuiltjes die de als driehoekig fronton uitgewerkte geveltop ondersteunen; bekronend smeedijzeren kruis. Zijgevels met ruime rondboogvensters. Omlopende bepleisterde band.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 46/2, 1934, p. 43.

Auteurs: Demey, Anthony