Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), uit de 19de eeuw. Gedecapeerde bakstenen gevel met overvloedige aanwending van arduin voor zware plint, dorpels, venster- en deuromlijstingen en balkon. Risalietvormende twee middelste traveeën met zwaar rechthoekig balkon met balusters en deurvensters bekroond door driehoekig fronton. Verhoogde begane grond met bossagewerk. Segmentboogdeur en -vensters in geprofileerde omlijsting; rechthoekige bovenvensters met rechte waterlijst; halfvensters van de mezzaninoverdieping alweer segmentbogig. Gevel beëindigd op zware, gekorniste kroonlijst met tanden en klossen (weggebroken architraaf en consoles). Links inrijhek met twee bakstenen stijlen. Rechts toegevoegde travee van één bouwlaag met gebogen fronton en drielicht.

Auteurs: Demey, Anthony